Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy na jarmużu z kapustą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1205
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1205
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Wyszorowane ziemniaki ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, odstaw do ostygnięcia. Ziemniaki obierz i przeciśnij przez praskę. Zagnieć ciasto z mąką, jajkiem i solą.
Kapustę posiekaj w grubą kostkę. Przelej wrzątkiem, odcedź. Pokrój boczek i wrzuć na patelnię. Gdy się podpiecze, dodaj kapustę. Skrop sokiem z cytryny i przypraw do smaku. Duś ok. 10 minut.
Z ciasta uformuj wałki i pokrój na krótkie kawałki. Rozpłaszcz je, nałóż po porcji kapusty i zlep, tworząc kulkę. Wrzuć na wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia. Cebulę obierz, potnij w piórka. Podgrzej śmietanę z przyprawami. Wrzuć sparzony jarmuż i cebulę. Duś 10 minut. Podawaj z pyzami.Źródło: Naj