Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie nei wiem jak robi się pasztet sojowy. Przepis kiedyś tak sobie wymyśliłam, z czasem udosonaliłam do stanu jaki mi odpowiada.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1591
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15427
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6293
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1591
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15427
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6293
Składniki
Soję płukamy i moczymy (najlepiej na noc). Wode odlewamy wlewamy świeżą i gotujemy ok. 1,5 - 2 godz. Gotujemy marchew, selera i pietruszkę do miękkkości. Wszytkie produktu blendujemy razem drobno, ale jesli będą jakies większe kawałki nie szkodzi. Dajemy musztardę i oprzyprawy - na tym etapie próbujmy by doprawić mase odpowiednio dla nas. Ja daje naprawde dużo pieprzu i sporo soli - akurat tak lubię. Gdy farsz jest ok. dodajemy całe jajka (ja tak robie) - ale myśle, że mozńa też zrobić jak w przypadku pasztetu czyli osobno dac ubite białka. Pieczemy w natłuszczonej i wysypanej bułką formie ok. godz w średnio nagrzanym piekarniku ok. 160 stopni.