Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie nei wiem jak robi się pasztet sojowy. Przepis kiedyś tak sobie wymyśliłam, z czasem udosonaliłam do stanu jaki mi odpowiada.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 339
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3916
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3777
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 339
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3916
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3777
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 536
Składniki
Soję płukamy i moczymy (najlepiej na noc). Wode odlewamy wlewamy świeżą i gotujemy ok. 1,5 - 2 godz. Gotujemy marchew, selera i pietruszkę do miękkkości. Wszytkie produktu blendujemy razem drobno, ale jesli będą jakies większe kawałki nie szkodzi. Dajemy musztardę i oprzyprawy - na tym etapie próbujmy by doprawić mase odpowiednio dla nas. Ja daje naprawde dużo pieprzu i sporo soli - akurat tak lubię. Gdy farsz jest ok. dodajemy całe jajka (ja tak robie) - ale myśle, że mozńa też zrobić jak w przypadku pasztetu czyli osobno dac ubite białka. Pieczemy w natłuszczonej i wysypanej bułką formie ok. godz w średnio nagrzanym piekarniku ok. 160 stopni.