Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta z rabarbarem, szczególnie kruche. Zawsze z niecierpliwością czekam na sezon rabarbarowy.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 463
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17474
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 380
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 8728
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 463
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17474
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 380
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 8728
Składniki
· Z żółtek, mąki pszennej, cukru brązowego, masła, sody oczyszczonej zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części ( jedna większą, drugą mniejszą). Wstawić ciasto na 30 minut do lodówki. · Przygotować rabarbar: umyć, obrać ze skórki, a następnie pokroić na drobne kawałki. Zasypać rabarbar cukrem białym kryształem i odstawić na 20 minut. · Przygotować blaszkę, wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć na papier większą część ciasta z lodówki ( można je rozwałkować, bądź też rozprowadzić ręką ). Następnie wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10-15 minut. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. · Podpieczone ciasto posypać bułką tartą, następnie na bułkę wyłożyć odsączony z soku rabarbar. · Z białek ubić pianę ( można dodać szczyptę soli, ale niekoniecznie), do ubitej piany dodać galaretkę owocową ( u mnie morelowa, bo akurat taką miałam w domu ) + trochę cukru, jeśli ktoś lubi słodkie. Ubitą pianę wyłożyć na rabarbar. · Na pianę położyć pozostałe z lodówki ciasto ( osobiście skubałam małe cząstki i kładłam na pianę ). · Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 35 minut do zrumienienia. · Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. · SMACZNEGO !!!