Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 22991

Pyszny i w miarę szybki.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 8 jaj, do tego 8 łyżek cukru 1 szklanka mąki pszennej i 0,5 szklanki ziemniaczanej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

  2. 1,5 szklanki mleka zagotować z 3/4 szkl. cukru. Do gotującego się dodać 3/4 szkl. mąki rozmieszane w 1,5 szklanki mleka. Gotować aż zgęstnieje, ostudzić.

  3. Margarynę utrzeć, stopniowo dodać ostudzony krem, cukier waniliowy i na końcu wymieszać migdały.

  4. Biszkopt przekroić, przełożyć kremem /zostawić trochę na posmarowanie wierzchu placka/ przykryć drugą częścią biszkoptu, resztą masy posmarować wierzch.

  5. Kokos przesmażyć na złoty kolor z łyżką masła i łyżką cukru. Jak przestygnie /nie całkiem ostygnie żeby się dało rozsmarować/ rozprowadzić na wierzchu placka. Włożyć do lodówki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysz0401 26 lipca 2010 mmmm wygląda pysznie, na pewno tak też smakuje, będę musiała wypróbować:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń