Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
amerykański klasyk w formie cupcake
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 464
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 981
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 177
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2708
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 464
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 981
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 177
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2708
Składniki
Utrzeć masło z cukrami. Dodać jajko, ocet i barwnik, dalej ucierać aż do uzyskania jednolitej masy.
Do drugiej miski przesiać mąkę z kakao i sodą.
Cały czas miksując dodawać do masy jajecznej mąkę z kakao i sodą na zmianę z maślanką.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Ciasto nakładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Piec ok. 20-25 minut, do suchego patyczka.
Babeczki wyłóż na kratkę do całkowitego wystudzenia. Twarożek ucieramy z cukrami. Stopniowo dodajemy kremówkę, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem nakładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki.