Do góry

Desery Przepis na:

Red velvet Cupcake

Red velvet Cupcake

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1471

Dodano:

Odsłon: 2208

amerykański klasyk w formie cupcake

Składniki

  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 1 jajko
  • 70 g masła
  • 1 płaska łyżeczki sody
  • 1płaska łyżeczks octu
  • 1/2 płaskiej łyżeczki czerwonego barwnika w żelu( użyłam Wiltona)
  • KREM:
  • 4000 g twarogu sernikowego lub twarożku śmietankowego
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szklanki śmietanki kremówki 36%
  • cukier wanilinowy
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzeć masło z cukrami.
    Dodać jajko, ocet i barwnik, dalej ucierać aż do uzyskania jednolitej masy.

  2. Do drugiej miski przesiać mąkę z kakao i sodą.

  3. Cały czas miksując dodawać do masy jajecznej mąkę z kakao i sodą na zmianę z maślanką.

  4. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
    Ciasto nakładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami.
    Piec ok. 20-25 minut, do suchego patyczka.

  5. Babeczki wyłóż na kratkę do całkowitego wystudzenia.
    Twarożek ucieramy z cukrami. Stopniowo dodajemy kremówkę, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem nakładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń