Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne risotto - z bobem i świeżymi pomidorami.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231898
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231898
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Zagotować wodę i wrzucić do niej bób. Gotować ok 5 minut, odsączyć na sitku i przelać zimną wodą. Zostawić do przestudzenia lekkiego a następnie ograć ze skórek.
. Pomidory sparzyć i obrać. Pokroić w kostkę Cebulę posiekać, seler pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej seler i cebulę aż warzywa zmiękkną i lekko się zarumienią. Ryż opłukać zimną wodą i odsączyć. Dodać do cebuli i przesmażyć mieszając. Zalać winem i gotować mieszając aż ryż wchłonie całe wino. Następnie zalać połową bulionu, gotować mieszając co jakiś czas. Podlewać rosołkiem jak ryż wchłonie cały płyn. Posolić i popieprzyć. Dodać do ryżu bób i pomidory i przecier po 15 minutach gotowania. Gotować kolejne 5 minut mieszając co jakiś czas. Na koniec dodać parmezan, masło i natkę – wymieszać, zgasić ogień i trzymać pod przykryciem jeszcze 5 minut.