Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2483
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3123
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2483
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3123
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Składniki
Przygotować zalewę: 3 łyzki wódki , 2 łyzeczki imbiru , 2 łyżeczki maggi. Filety z kurczaka pokroić w kostkę ,marynować ok 2 godz. Dusić w rondlu na oliwie z oliwek. Marchew , pietruszkę zetrzeć , paprykę pokroić w kostkę , poddusić na oliwie w osobnym rondlu. Odparować nadmiar płynu. 2 cebule , 75 dag pieczarek . Pokroić w kostkę , dodać fasolkę szparagową , puszkę kukurydzy , poddusić na oliwie w osobnym rondlu. . Ryż do risotto zeszklić na patelni , zalać bulionem warzywnym , mieszając ,czekać aż ryż wchłonie bulion. Wszystkie składniki połączyć , doprawić solą i pieprzem , poddusić końcowo.