Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z żołądkami z indyka w curry

Risotto z żołądkami z indyka w curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 1855

Dodano:

Odsłon: 255

Curry stosuje się w przyrządzaniu potraw w kuchni indyjskiej. Smak zawdzięczamy odpowiedniemu doborowi kompozycji.

Składniki

  • 1 kg żołądków z indyka
  • Sól
  • Curry
  • Cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 4 marchewki
  • 200 ml pasaty pomidorowej
  • 1 kostka rosołowa
  • Trochę chili
  • 2 papryki – czerwona, żółta
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Żołądki czyścimy i kroimy na małe kawałki.
    2. Zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy.

  2. 3. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  4. 5. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 6. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do pieczarek.

  6. 7. Papryki kroimy kostkę również dodajemy do pieczarek.

  7. 8. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę i prużymy.

  8. 9. Wlewamy passatę.

  9. 10. Doprawiamy chili oraz curry.

  10. 11. Łączmy warzywa z żołądkami, chwilę gotujemy.

  11. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń