Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche, pyszne! Wystarczą 3 składniki i w krótkim czasie mamy pyszne domowe rogaliczki. Polecam!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3734
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4744
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3734
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4744
Składniki
Miękkie masło, mąkę i śmietanę dokładnie łączymy i wyrabiamy ciasto. Gotowe przekładamy do miski lub na talerzyk i odkładamy do lodówki na ok 30 min aby się schłodziło. Po tym czasie ciasto wyciągamy i dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy na koło, a każde koło dzielimy na 8 trójkącików. Nakladamy po łyżeczce nadzienia i zawijamy rogaliki zaczynając od szerszej strony. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180 st przez ok 25-30 min. Smacznego!