Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki 3 składnikowe
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35680
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35680
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Z masła, śmietany oraz mąki zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów. Na szerszą część nałożyć łyżeczkę czekolady i zwinąć. Rogaliki przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok 25 minut, aż ładnie się zarumienią.