Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , delikatna i smakiem przypominająca pianki marshmallows
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier puder nie przerywając ubijania. Następnie wsypuję mąkę oraz ocet , szybko przemieszam i przekładam do blaszki o wym. 24x36 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150°C na 15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 100°C i piekę jeszcze 20 min. Sprawdzam, naciskając palcem, czy rolada "sprężynuje", jeśli tak wyjmuję roladę, przekładam na czystą ściereczkę spodem do góry, zdejmuję papier i zwijam roladę razem ze ściereczką.Odstawiam do wystygnięcia. Truskawki odcedzam, sok zlewam do garnuszka i podgrzewam, aż zacznie wrzeć, wtedy wsypuję galaretki i mieszam aż się rozpuszczą. Odstawiam ,aż zacznie lekko tężeć. Do tężejącej galaretki dodaję wcześniej odsączone truskawki, mieszam bardzo delikatnie by zachowały swój kształt. Roladę rozwijam, nakładam dość mocno tężejącą galaretkę i ponownie zwijam. Całość odstawiam, do całkowitego stężenia.