Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt pieczony z jabłkami a potem zwijany. Najlepsze jabłka do takiej rolady to papierówki. Rolada jest miękka, winna, pyszna.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
nadzienie-Blaszkę 30x40 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód rozsypać pokruszone biszkopciki.
Na biszkopciki porozrzucać, pokrojone jabłka. Jabłka oprószyć cynamonem z cukrem waniliowy. Jeśli jabłka bardzo dojrzałe, to można cukier ominąć.
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Przesiewać mąkę z proszkiem do jajek i delikatnie mieszać, jednocześnie dodając olej.Zalać owoce i wyrównać.
Piec ok. 30 min.175*. Sprawdzać żeby nie przesuszyć, bo będzie łamać się przy zwijaniu. Przykryć ściereczką, albo papierem do pieczenia i większą deską i odwrócić.
Zdjąć papier z jabłek.
Za pomocą papieru od dołu,zwijać ciepły biszkopt na roladę.Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem. Roladę kroić na plastry ok.1,5-2 cm.