Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt pieczony z jabłkami a potem zwijany. Najlepsze jabłka do takiej rolady to papierówki. Rolada jest miękka, winna, pyszna.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1601
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5088
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1601
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5088
Składniki
nadzienie-Blaszkę 30x40 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód rozsypać pokruszone biszkopciki.
Na biszkopciki porozrzucać, pokrojone jabłka. Jabłka oprószyć cynamonem z cukrem waniliowy. Jeśli jabłka bardzo dojrzałe, to można cukier ominąć.
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Przesiewać mąkę z proszkiem do jajek i delikatnie mieszać, jednocześnie dodając olej.Zalać owoce i wyrównać.
Piec ok. 30 min.175*. Sprawdzać żeby nie przesuszyć, bo będzie łamać się przy zwijaniu. Przykryć ściereczką, albo papierem do pieczenia i większą deską i odwrócić.
Zdjąć papier z jabłek.
Za pomocą papieru od dołu,zwijać ciepły biszkopt na roladę.Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem. Roladę kroić na plastry ok.1,5-2 cm.