Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada ze skrobi i otrębów, z orzechami i "bitą śmietaną" :)
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 39
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 335
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 39
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 335
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Budyń, otręby, żółtka, proszek i słodzik miksujemy. Do masy stopniowo dodajemy pianę z białek - mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 20 minut w temperaturze 180stopni. Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, podgrzewamy w mikrofali do rozpuszczenia. Dodajemy do budyniu i mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy. Gorący biszkopt zawijamy w ściereczkę,i odstawiamy do wystygnięcia. Serek homo mieszamy ze słodzikiem, i napełniamy nim szprycę. Biszkopt delikatnie rozwijamy, smarujemy masą budyniową, i zwijamy. Dekorujemy bita śmietaną i orzechami. Smacznego :) Rady: Budyń - można zastąpić skrobią kukurydzianą 1:1 Na diecie dukana - orzechy można zastąpić aromatem lub żurawiną Jeśli ktoś nie chce używać tyle skrobi: biszkopt można zrobić na samych otrębach, a masę z serka homo i np owoców :)