Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zamiennik wędliny.
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 352
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 397
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 382
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 314
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 352
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 397
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 382
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 314
Składniki
Pieczarki zetrzeć na dużych oczkach i przesmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć - następnie dodać do pieczarek, doprawić solą pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Gdy nadzienie będzie zbyt rzadkie dodać łyżkę lub dwie bułki tartej.
Filet z kurczaka pokroić i rozklepać jak kotlety. Posypać przyprawą do kurczaka z dwóch stron.
Jajka roztrzepać widelcem, następnie dodać majonez i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji po czym dodać ser żółty starty na drobnych oczkach - całość dokładnie wymieszać. Gotową masę rozłożyć na dużej blaszce (u mnie 34x34cm ), wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec na złoty kolor ok 15-20 min. 160°
Upieczony gorący placek odwrócić górą do dołu i zdjąć papier, następnie na 3/4 placka rozłożyć mięso drobiowe a pieczarki rozłożyć w kształcie "wałka".
Następnie całość zwinąć w roladę i zawinąć w papier do pieczenia. Piec ok 35 min 170°.
Po upieczeniu zdjąć papier i wystudzić.
SMACZNEGO!