Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada serowo-drobiowa

Przepis dnia 2014-01-17
Rolada serowo-drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1408

Dodano:

Odsłon: 132254

Smaczny zamiennik wędliny.

Składniki

  • NADZIENIE PIECZARKOWE:
  • pieczarki 30 dag
  • cebula 1 szt
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 1 -2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • ...........................................................
  • filet z kurczaka (duży) 2 sztuki
  • przyprawa do kurczaka (u mnie z Prymatu)
  • ..........................................................
  • MASA SEROWO-MAJONEZOWA
  • jajka 3 szt
  • majonez WINIARY 3 duże łyżki
  • ser żółty 25 dag
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki zetrzeć na dużych oczkach i przesmażyć.
    Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć - następnie dodać do pieczarek, doprawić solą pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Gdy nadzienie będzie zbyt rzadkie dodać łyżkę lub dwie bułki tartej.

  2. Filet z kurczaka pokroić i rozklepać jak kotlety. Posypać przyprawą do kurczaka z dwóch stron.

  3. Jajka roztrzepać widelcem, następnie dodać majonez i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji po czym dodać ser żółty starty na drobnych oczkach - całość dokładnie wymieszać.

    Gotową masę rozłożyć na dużej blaszce (u mnie 34x34cm ), wyłożoną papierem do pieczenia.

  4. Piec na złoty kolor ok 15-20 min. 160°

  5. Upieczony gorący placek odwrócić górą do dołu i zdjąć papier, następnie na 3/4 placka rozłożyć mięso drobiowe a pieczarki rozłożyć w kształcie "wałka".

  6. Następnie całość zwinąć w roladę i zawinąć w papier do pieczenia. Piec ok 35 min 170°.

  7. Po upieczeniu zdjąć papier i wystudzić.

  8. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malina27 30 listopada 2017 Nie wyszło mi tak idealnie jak na zdjęciu,ale smakowo jest pyszne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gonia46 15 lutego 2016 Pycha! Upiekłam na próbę, a syn z mężem "zmietli" go w jeden wieczór :) Ciasto serowe trzymałam trochę dłużej w piekarniku (ok.30 min), poza tym przepis SUPER! Dziękuję i polecam!!!!!

32 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Meg_KR 14 grudnia 2015 Robiłam klopsa w cieście serowym,ale to muszę koniecznie wypróbować,może jeszcze wzbogacę o plastry boczku wędzonego żeby nie było za suche :)Dzięki za przepis do ulubionych

32 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gonia32 01 grudnia 2015 Poprostu pychota!! Zrobiłam na próbę i obowiązkowo musi być na święta!!!!

38 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

galica13 23 grudnia 2014 Robiłam na Andrzeja, wszystkim smakowała. Teraz będę robiła na Święta Bożego Narodzenia...

36 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 14 sierpnia 2014 wspaniała i przepyszna, tylko ciasto na wstępnym podpiekaniu dłużej w piecu trzymałam (30 min), przepis jest super dopracowany, bardzo wszystkim polecam, a Tobie dziękuję :)

39 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 26 maja 2014 Bardzo ciekawy przepis, zabieram do realizacji, to musi być pyszne!

37 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 26 lutego 2014 Robiłam już dwa razy,wszystkim bardzo smakowała,goście byli zachwyceni. Na sobotę mam zrobić dla koleżanki na imieniny -)

37 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tesla 29 stycznia 2014 Przepyszne!
U mnie na stole robi furrorę :)
Polecam bo świetnie smakuje i ładnie wygląda

37 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 19 stycznia 2014 Prezentuje się znakomicie ! Brawo ! Podajesz tylko do pieczywa na zimno czy na ciepło również ? Odpowiedzi: 1 ▼

22 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń