Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjna rolada - afrodyzjak pobudzający smakiem wszystkie zmysły , idealna na wspólną kolację.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 322
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 411
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 226
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 357
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 389
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 322
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 411
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 226
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 357
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 389
Składniki
Szpinak rozmrażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.Smażymy do odparowania i studzimy.
Oddzielamy żółtka od białek. Wystudzony szpinak miksujemy z żółtkami, a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka.Delikatnie mieszamy.
Blachę o wym.23x35 wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy masę szpinakową i pieczemy ok.20 minut w tem. 190 st.C.
Wystudzone ciasto szpinakowe smarujemy połączonymi twarożkami, a następnie układamy na całej powierzchni płaty łososia. Posypujemy ostrą papryką /nie za dużo/ i skrapiamy sokiem z cytryny.
Zwijamy dość ciasno roladę i zawijamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby rolada zastygła!
Podajemy z chrzanem lub sosem z jogurtu, chrzanu i cytryny. SMACZNEGO!