Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co nie lubią karpia, polecam dorsza z dodatkiem grzybów leśnych w sosie selerowym.Szybkie, proste do zrobienia, a zaskoczymy naszą rodzinę smacznie.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4021
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29428
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 179
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18864
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4021
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29428
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 179
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18864
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
Grzyby suszone moczę w zimnej wodzie przez noc. Na drugi dzień, przekładam razem z wodą do garnka i gotuję około godzinę aż będą miękkie. Z filetu z dorsza odcinam skórę. Jej nie potrzebujemy. Kroję go na trzy części. Potrzebuję węższe paski ale dłuższe. Posypuję, solą, pieprzem, przyprawą do ryb i odstawiam na godzinę. Na patelni na maśle przesmażam pokrojoną cebulę, dodaje pokrojone grzyby, doprawiam solą, pieprzem. Farsz układam na kawałkach ryby i zwijam. Spinam wykałaczkami. Sos: Cebulę pokrojoną podsmażam na maśle, dodaję startą seler na tarce jarzynowej, ocet winny i chwilę przesmażam. Dolewam wodę i duszę seler około 10 minut. Przekładam do garnka, wkładam koreczki z ryby i duszę całość pod przykryciem około 10 minut. Wyjmuję koreczki na talerz. Seler miksuję blenderem, dolewam śmietanę, dodaję serki, doprawiam, solą, pieprzem i chwilę podgrzewam. Roladki podaję z sosem, natką, i pieprzem.