Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 43
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2255
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 257
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1592
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 43
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2255
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 257
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1592
Składniki
Filet z kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki (ciasno dociskając brzegi).
Panierka: Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy z bułką tartą i amarantusem. Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w panierce. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej panierki. Gotowe roladki smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.