Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam rosołek w lżejszym, drobiowym wydaniu. Rosół jest wyrazisty, aromatyczny oraz bardzo pożywny. Świetnie rozgrzewa, dodaje energii i stawia na nogi wszystkich, którym dokucza zimowa aura ;)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1299
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7351
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2832
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1299
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7351
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2832
Składniki
Oczyszczone części indyka zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy powstającą na powierzchni piankę.
Cebulkę podpiekamy nad ogniem, a następnie dodajemy ją do gotującego się indyka wraz z obraną włoszczyzną, gałązką lubczyku, zielem angielskim i listkiem laurowym. Wszystko gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie, a rosół nabierze intensywności.
Gotowy rosół doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, a następnie przecedzamy. Podajemy z makaronem, warzywami z gotowania* i świeżą natką pietruszki. * Najbardziej klasyczna jest marchewka, ale są osoby lubiące dodatki innych warzyw. Ja uwielbiam gotowaną pietruszkę oraz delikatne liście kapusty ;D Życzę smacznego! :)