Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo śliwkowa. ugotowana na soku jabłkowym.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4735
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34363
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2050
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4735
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34363
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2050
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Składniki
Płatki, siemię i 1,5 łyżki goji zalewam sokiem jabłkowym i przyprawiam. Dodaję masło. Zagotowuję. Zmniejszam moc palnika i gotuję kilka minut, do momentu uzyskania kleistej, gęstej paćki. Śliwki kroję na drobne kawałki. Skrapiam sokiem z cytryny i mieszam z miodem. Owsiankę przelewam do podgrzanej miski. Nakładam śliwkę, posypuję resztą goji i orzechami.