Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1228
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1228
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Wkładamy paprykę do piekarnika i 15 min. grillujemy aż skórka z papryki będzie miejscami czarna.
Wkładamy paprykę do woreczka foliowego i trzymamy 10 minut. Po wyjęciu bardzo łatwo ściągnąć skórę z papryki.
Gotujemy wywar warzywny (z wszystkich warzyw) z kostką rosołową lub masłem. Dorzucamy pokrojone i przesmażone z cebulą papryki bez pestek. Gdy warzywa zmiękną miksujemy je w malakserze. Dodajemy przyprawy, parę kropel cytryny.
Smażymy na oliwie z oliwek grzanki i podajemy z zupą. Posypujemy startym serem.