Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z warzywami i soją

Ryż z warzywami i soją

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4280

Dodano:

Odsłon: 21680

smaczne i zdrowe

Składniki

  • Ryż w torebkach, 3 torebki
  • mieszanka warzyw mrożonych(ja miałam azjatycką), opakowanie(450g)
  • kotlety sojowe, opakowanie
  • wino białe półwytrawne, pół szklanki
  • curry, 2 łyżki
  • sos sojowy,pieprz, do smaku
  • kostka rosołowa drobiowa, 1 sztuka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki curry,gorący przełożyć do małych miseczek i docisnąć szczelnie łyżką.Kotlety sojowe ugotować ok 5minut w wodzie z dodatkiek kostki rosołowej,następnie odcedzić i pokroić każdy na 4 części.Na patelni rozpuscić 2 łyżki margaryny i wsypać warzywa chwilkę dusic żeby troszkę zmiękły(mają być chrupiące),następnie dodać kotlety sojowe,wino i resztę przypraw(doprawić według gustu)wszystko razem krótko zagotować i odstawić na parę minut pod przykryciem żeby warzywa przeszły aromatem wina.Porcję ryżu ułożyć na talerzu a w koło warzywa.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń