Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe danie z ryżem, wątróbką i warzywami - bogate w żelazo
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27308
Polecam, pychota.
Odsłon: 228
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 46
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27308
Polecam, pychota.
Odsłon: 228
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 46
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, pozbywając się "żyłek". Paprykę i marchew kroimy w słupki, czosnek i cebulę drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół. Wątróbkę wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę oliwy i przyprawiamy, smażymy z dwóch stron. Następie dodajemy liście szpinaku, paprykę, marchew, cebulę i czosnek. Dusimy kilka minut pod przykryciem - warzywa mają być delikatnie chrupiące. Dodajemy odcedzony ryż, mieszamy i nakładamy na talerz. Posypujemy dymką. Można dodać 1/2 małego jogurtu naturalnego.