Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe danie z ryżem, wątróbką i warzywami - bogate w żelazo
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 47
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4212
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 35442
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 47
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4212
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 35442
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, pozbywając się "żyłek". Paprykę i marchew kroimy w słupki, czosnek i cebulę drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół. Wątróbkę wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę oliwy i przyprawiamy, smażymy z dwóch stron. Następie dodajemy liście szpinaku, paprykę, marchew, cebulę i czosnek. Dusimy kilka minut pod przykryciem - warzywa mają być delikatnie chrupiące. Dodajemy odcedzony ryż, mieszamy i nakładamy na talerz. Posypujemy dymką. Można dodać 1/2 małego jogurtu naturalnego.