Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która króluje u mnie na stole przy każdych ważniejszych uroczystościach
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Składniki
Marchewki, ziemniaki, seler i pietruszkę myjemy i obieramy ze skórki. Gotujemy je do miękkości w osolonej wodzie (uważamy, żeby się nie rozgotowały). W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu odstawiamy wszystko, aby przestygło.
Obraną cebulę siekamy w drobną kostkę i wrzucamy do dużej miski. Ogórki kiszone i jabłko obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ugotowane i wystudzone warzywa oraz obrane ze skorupek jajka kroimy w kostkę. Przekładamy wszystko do miski z pozostałymi składnikami. Wsypujemy do tego odsączony groszek oraz kukurydzę.
W małej miseczce mieszamy ze sobą majonez i musztardę. Zalewamy tym sałatkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.