Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mizeria z ogórków na zimę - świetna jako surówka do obiadu lub zakąska do kanapek...
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Składniki
Ogórki umyć, obrać i pokroić na plastry (lub zetrzeć na tarce która trze na plastry). Pokrojone ogórki posypać solą i cukrem. Wymieszać.
Cebulę pokroić w plasterki, dodać do ogórków. Zalać octem i olejem. Wymieszać. Na końcu dodać drobno pokrojony koperek. Również zamieszać i odstawić na ok. 30 minut.
Po 30 minutach ogórki zapakować do słoików. Słoiki gotować ok. 10-15 minut.