Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna,ma łagodny słodkawy smak.Robię ją drugi rok -)
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14875
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3455
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14875
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3455
Składniki
Ogórki pokroić ze skórką na 1-cm.
Paprykę pokroić w paski.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować.
Pieczarki obgotować w lekko słonej wodzie.
Cebulę pokroić w piórka.
SOLANKA 9 szklanek wody, 3/4 szklanki soli
Cebule, paprykę, ogórki zalać solanką i zostawić na 2 godziny.Odcedzić. Dodać resztę warzywa i zalać zalewą.Nakładać do słoików i krótko pasteryzować.
ZALEWA 2 szklanki octu, 6 szklanek wody, 4 szklanki cukru, 1 łyżka wegety.