Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka po żydowsku

Sałatka po żydowsku

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 728 Ocena: 14065

Dodano: 20.08.2016

Odsłon: 35214

Troszkę inna wersja sałatki żydowskiej

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 1 duża cebula
  • szczypiorek z dymką
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Ogórka również pokroiłem w kostkę. Cebulę i szczypiorek posiekałem. Czosnek przecisnąłem przez praskę. Wszystko wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się uzupełniły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 22 października 2016 Lubię ją - ale po pokrojeniu ogórka warto trochę do "odsączyć" na sitku. Bywają zdradliwe z sokiem.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń