Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka o słodko-kwaśnym smaku. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek lub np. do hod-dogów.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14877
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3456
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14877
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3456
Składniki
Marynata Ogórki myjemy i szatkujemy, zalewamy wodą z solą, wszystkie składniki dokładnie razem wymieszać i odstawić na godzinę. Po tym czasie ogórki odcedzić.
Zalewa; Wodę, ocet oraz cukier zagotować. Obraną marchewkę oraz cebulę pokroić w plasterki, do każdego wyparzonego słoika włożyć po 2-3 plasterki marchewki oraz cebuli, 3 ziarenka ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, łyżeczkę gorczycy na końcu włożyć odcedzone ogórki mniej więcej do ¾ wysokości słoika. Całości zalać gorącą zalewą słoiki zakręcić. Pasteryzować około 10 minut.