Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka i smaczna :) w sam raz na kolację
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 305
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3002
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 305
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3002
Składniki
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem kucharka. Po ugotowaniu odcedzamy.
Paprykę marynowana kroimy w długie kawałki. Ogórka kroimy w kostkę . Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy . Po ok 20 min myjemy go osuszamy i grillujemy na patelni . Następnie kroimy go w paski.
Wszystkie składniki dajemy do zimnej kaszy . Dodajemy posiekany szczypior. Kropimy oliwą wymieszaną z sola i wyciśniętym czosnkiem . Doprawiamy pieprzem .