Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pora, jajek i kukurydzy, z jogurtem greckim.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 227
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1006
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 227
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1006
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić w zimnej wodzie.
Od pora odkroić ciemno-zieloną część. Białą i jasno-zieloną umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na półplasterki o grubości około 5 mm, które należy umieścić w durszlaku i przelać wrzącą wodą, aby złagodzić ostry smak. Pozostawić do odsączenia.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i wymieszać z porem.
Dodać musztardę, ocet, jogurt, sól i pieprz i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Jajka obrać, pokroić każde na około 12 części i wymieszać delikatnie z sałatką. Gotowe!