Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pora, jajek i kukurydzy, z jogurtem greckim.
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 233
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 912
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 51
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 233
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 912
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 51
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić w zimnej wodzie.
Od pora odkroić ciemno-zieloną część. Białą i jasno-zieloną umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na półplasterki o grubości około 5 mm, które należy umieścić w durszlaku i przelać wrzącą wodą, aby złagodzić ostry smak. Pozostawić do odsączenia.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i wymieszać z porem.
Dodać musztardę, ocet, jogurt, sól i pieprz i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Jajka obrać, pokroić każde na około 12 części i wymieszać delikatnie z sałatką. Gotowe!