Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z pora

Sałatka z pora

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 116

Dodano:

Odsłon: 604

Sałatka z pora, jajek i kukurydzy, z jogurtem greckim.

Składniki

  • Kukurydza konserwowa 1 puszka
  • Jajka kurze 4 szt.
  • Por średniej wielkości 1 szt.
  • Jogurt typu greckiego
  • Sól
  • Ocet spirytusowy 1/2 łyżeczki
  • Musztarda 1 łyżeczka
  • Świeżo mielony pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić w zimnej wodzie.

  2. Od pora odkroić ciemno-zieloną część. Białą i jasno-zieloną umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na półplasterki o grubości około 5 mm, które należy umieścić w durszlaku i przelać wrzącą wodą, aby złagodzić ostry smak. Pozostawić do odsączenia.

  3. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wymieszać z porem.

  4. Dodać musztardę, ocet, jogurt, sól i pieprz i jeszcze raz dokładnie wymieszać.

  5. Jajka obrać, pokroić każde na około 12 części i wymieszać delikatnie z sałatką. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 09 września Super, bardzo lubię. Robiłam też wersję z kurczakiem gotowanym w rosole zamiast jajka, też fajna :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń