Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalna w wykonaniu ale bardzo smaczna sałatka. Doskonała jako przekaska na każda pore dnia.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 11
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3978
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 11
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3978
Składniki
Sposób przyrządzenia Do salaterki wlać 1 - 1i1/2 łyżki oliwy z oliwek wrzucić przeciśnięty lub posiekany czosnek. Cebulę lub szalotki pokroić w drobną kostkę ewentualnie posiekać dymkę ze szczypiorkiem i dodać do oliwy .Ziemniaki i ogórki pokroić w grubą kostkę i dodać do pozostałych składników. Tuńczyka rozdrobnić widelcem dodać do reszty i wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem ( ostrożnie z solą , bo wszystko solone). Odstawić na parę godzin do lodówki , żeby się przegryzło. Udekorować cząstkami cytryny ( można do sałatki dodać nieco utartej skórki z cytryny i odrobinę soku, dla uzyskania cytrynowego aromatu - niekoniecznie). Porada Ziemniaki gotujemy w "mundurkach" i kroimy po wystudzeniu. Możemy robić wersję tej sałatki z majonezem i odrobina musztardy.