Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1566

Dodano:

Odsłon: 8038

Bardzo smaczna i sycąca sałatka majonezowa

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 papryka konserwowa ( ja dałam 4 kawałki ze słoika )
  • 3 jajka na twardo
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • 3 duże łyżki majonezu
  • 1 łyżka pikantnego keczupu
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy i wsypujemy do miski


  2. Ogórki, paprykę oraz jajka kroimy na niewielką kostkę

  3. Wszystkie składniki delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Mieszamy.

  4. Na koniec dodajemy majonez i keczup. Jeszcze raz mieszamy.
    Podajemy z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń