Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem, solą i zielem angielskim, pieprzem , listkiem laurowym. Wystudzić, przecedzić. Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić każdą na cztery części. Na dno słoika ułożyć zwinięte gałązki koperku i natki. Włożyć pokrojone rzodkiewki i obrane ząbki czosnku. Zalać marynatą i wstawić do lodówki. Rzodkiewki można podawać następnego dnia. Wykładać do salaterki. Pomieszać z olejem i koperkiem. Smacznego.