Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4748
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5741
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7264
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4748
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5741
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7264
Składniki
Łodygi rabarbaru dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Jajka rozbełtać w miseczce z dodatkiem oleju rzepakowego. Dodać kefir i cukier. Rozmieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszać do połączenia składników. Zostawić pod ścieteczką na 10 min. Dodać pokrojony rabarbar. Wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne placki. Nakładać porcje ciasta. Jak placek straci surowość przewracać na drugą stronę. Usmażone placki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane cukrem pudrem lub ze śmietaną, syropem itp. Smacznego.