Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię surową polędwicę czy też szynkę długo dojrzewającą jednak dobrej jakości wyroby mają powalającą cenę :( poczytałam, pooglądałam różne filmiki i spróbowałam sama coś poeksperymentować :) a to jest pyszny efekt :)
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5843
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 482
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37289
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2579
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 234
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5843
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 482
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37289
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2579
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 234
Składniki
Schab dokładnie umyć i osuszyć. Pousuwać wszystkie błonki. Przełożyć schab do naczynia, w którym będzie leżakował i dokładnie obtoczyć w cukrze. Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na 24 h. Następnie wylać z naczynia powstały płyn i schab odwrócić na drugą stronę i ponownie przykryć i umieścić w lodówce na kolejne 24h. Schab umyć osuszyć. Tym razem schab obtoczyć w soli, włożyć do naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na 24 h. Po tym czasie schab wyjąć z lodówki, gdyby był jeszcze jakiś płyn w naczyniu to go odlać, a schab odwrócić na drugą stronę, przykryć i ponownie wstawić do lodówki na 24 h. Schab umyć i osuszyć. Natrzeć dokładnie schab wszystkimi przyprawami i odstawić na 24 h po tym czasie schab odwrócić na drugą stronę i odstawić na kolejne 24 h. Po tym czasie schab przełożyć do podkolanówki -czystej ;) (ja użyłam 2 podkolanówek) zawiązać i powiesić w temperaturze pokojowej w przewiewnym pomieszczeniu na minimum 5 dni (ja trzymałam 10 dni). Smacznego