Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, aromatyczny schab na obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12843
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1455
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5854
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12843
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1455
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14100
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5854
Składniki
Wykonanie: Mięso umyć. Poziomo w schabie wyciąć otwór, włożyć opłukaną kiełbasę, natrzeć solą i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Obsmażony schab posypać, papryką, kminkiem i pieprzem. Włożyć do worka do pieczenia mięs, wlać 1 szklankę wywaru, założyć klamerkę i piec w temperaturze 180 stopni przez 90 minut. Po upieczeniu wyjąć schab i pokroić na kawałki o grubości 2 cm. Do powstałego sosu z pieczenia dodać przysmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, zagotować. Podprawić niewielką ilością zawiesiny z mąki i wody. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i jeszcze przez chwilę podgotować. Po czym zaraz zdjąć z ognia i przyprawić solą do smaku i przelać do sosjerki.