Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrwa 3 w 1, czyli sycąca, zdrowa i rozgrzewająca.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 477
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 460
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6871
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242600
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 477
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 460
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6871
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242600
Składniki
Mięso kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy je do miski. Wsypujemy do niego szczyptę soli, pieprzu, papryki słodkiej i rozkruszony liść laurowy. Wlewamy do tego 1 łyżkę oliwy z oliwek i dokładnie mieszamy. Przykrywamy miskę folią spożywczą i wstawiamy ją na godzinę do lodówki.
Gdy mięso znajduje się w lodówce, kroimy cebule i marchewki w cienkie półplasterki, paprykę w paski, a ziemniaki w kostkę. Po wyjęciu mięsa z lodówki smażymy je na rumiano, zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojone cebule, marchewki i ziemniaki. Podlewamy to piwem i dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy do tego soczewicę i pokrojoną paprykę oraz wlewamy do tego 3 szklanki wody i dodajemy przecier pomidorowy. Całość gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut. W razie potrzeby doprawiamy potrawę solą i pieprzem.