Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w winie ze śliwkami

Schab w winie ze śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1516

Dodano:

Odsłon: 13504

Pyszny, aromatyczny, palce lizać.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab naciąć w środku, nadziać śliwkami. Śliwki przez chwile moczę w winie. Nie podaje ilości gdyż robię to na oko.

  2. Oliwę z przyprawami wymieszać, gęste ma być, włożyć do tego schab i obtoczyć, zakryć folią i włożyć do lodówki na 2 gdz, ja wkładam czasami na całą noc. 2- 3 razy obtaczam to w misce.

  3. Podsmażyć na patelni następnie przełożyć do naczynia i piec w piekarniku na 180 stopni ok 2 gdz, zależy od wielkości. Do naczynia wkładam luzem jeszcze parę śliwek. Naczynie podkładam smalec. pól gdz. przed końcem pieczenia polewam winem. Podczas pieczenia polewam sosem.

  4. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anowi1985 08 stycznia 2012 Zapomniałam wstawić komentarz i dodać5gwiazdek :-)przepis godny polecenia,pierwszy raz robiłam takiego schaba i wyszedł genialnie!Tylko zamiast podsmazać na patelni od razu włożyłam do piekarnika!miodzik :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 14 września 2010 Ale się elegancko prezentuje :) Pyszności...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń