Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso przyprawione pikantną mieszanką przypraw w środku kryje miłą niespodziankę - słodkie, pachnące latem owoce: miechunki, morele i nektarynki.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19814
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 479
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 465
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6875
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242630
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19814
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 479
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 465
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6875
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242630
Składniki
W środku schabu robimy nacięcie na wylot, powstały otwór, lekko rozpychamy dłonią. Z moreli i nektarynek wyjmujemy pestki. Z nektarynek zdejmujemy skórkę. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Miechunki obieramy z niejadalnej otoczki. Do powstałego otworu w schabie wkładamy przygotowane owoce, listki tymianku i kawałki cebuli. Otwory spinamy wykałaczką. Ziarna pieprzu, ziele angielskie, kolendrę i gorczycę rozcieramy w moździerzu. Dodajemy obrany czosnek i jeszcze chwilę rozcieramy. Mieszankę pieprzową mieszamy z pozostałymi przyprawami. Powstałą mieszanką nacieramy dokładnie mięso. Schab przekładamy do naczynia żeliwnego/żaroodpornego, podlewamy wodą około 100 ml, dokładamy listki laurowe i pieczemy w 200 stopniach C przez godzinę. Mięso możemy podawać od razu po upieczeniu lub po ostudzeniu jako wędlinę do kanapek.