Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe z piekarnika

Schabowe z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 303 Ocena: 1476

Dodano:

Odsłon: 1617

Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe z patelni polecam schaboszczaki marynowane a następnie zapiekane w piekarniku.

Składniki

  • kotlety schabowe 5 szt
  • cebula 2 szt
  • olej 5 łyżek
  • sól 1 łyżka płaska
  • pieprz mielony 0,5 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 1 kopiasta łyżka
  • papryka mielona ostra 0,5 łyżeczki
  • curry 1 łyżeczka
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • gorczyca 1 łyżka
  • kolendra /ziarna/ 1 łyżka
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy marynatę: ziarna gorczycy i kolendry rozgniatamy /ale nie mielimy/. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy, rozgniecione ziarna i mieszamy.
    Kotlety lekko rozbijamy i smarujemy przygotowaną marynatą. Przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny.
    Cebule kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy kilka plastrów cebuli a na niej schabowe, które przekładamy resztą cebuli.
    Naczynie z kotletami przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy ok. 45 min. /zależy od grubości schabowych/.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 25 maja Fajny pomysł, gorczyca moim zdaniem dobrze komponuje się ze schabem. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń