Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1640
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3050
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1122
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1640
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3050
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1122
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Składniki
Mięso podzielić na kotlety, rozbić tłuczkiem, nasmarować czosnkiem i posolić. Jajko rozbełtać w dwóch łyżkach mleka. Mięso oprószyć mąką, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Kotlety odstawić. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki i smażyć ok. 5 min. Rozgrzać olej, usmażyć z jednej strony, obrócić, smażyć przez chwilę, a następnie położyć na nie pieczarki i plastry sera, przykryć i poczekać, aż ser się roztopi. Zdjąć kotlety z patelni i podawać z puree ziemniaczanym i kapustą.