Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowy z kapustą inaczej

Schabowy z kapustą inaczej

Autor: Kermeet

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 897

Dodano: 29.07.2011

Odsłon: 21828

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • schab, 50 dag
  • żółty ser w plastarch, 10 dag
  • duże pieczarki, 3 szt
  • cebula pokrojona w kostkę, 1 szt
  • ząbek czosnku, 1 szt
  • Bułka tarta
  • mleko lub woda
  • mąka
  • sól
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso podzielić na kotlety, rozbić tłuczkiem, nasmarować czosnkiem i posolić. Jajko rozbełtać w dwóch łyżkach mleka. Mięso oprószyć mąką, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Kotlety odstawić. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki i smażyć ok. 5 min. Rozgrzać olej, usmażyć z jednej strony, obrócić, smażyć przez chwilę, a następnie położyć na nie pieczarki i plastry sera, przykryć i poczekać, aż ser się roztopi. Zdjąć kotlety z patelni i podawać z puree ziemniaczanym i kapustą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kermeet 20 września 2011 Pani też ma bardzo ciekawe przepisy, pozdrawiam ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 29 lipca 2011 Zgadzam się z panką, przepisy bomba, byłam na Twoim blogu, zaciekawiła mnie zupa cebulowa, ale nie mam kokilek do
zapiekania, muszę kupić.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kermeet 29 lipca 2011 Bardzo się cieszę, że przepisy się podobają :) pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 29 lipca 2011 Ale masz przepisy ! Bomba ! Zajrzę do bloga :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń