Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie delikatny, kremowy, wilgotny... Jak masełko. Wanilia dominuje aromatem, więc warzywko się nie wybija. Wyrósł piękny - równy, zwarty, płaski jak stół. I do tego słodziuchny jak marzenie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5661
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5171
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5661
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5171
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1552
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Czekoladę topię w kąpieli wodnej. Studzę. Kalafior /ugotowany, ostudzony/ mielę na puree razem z twarogiem. Dodaję jogurt i miksuję do połączenia. Wbijam jaja, dodaję mąkę i miksuję dalej. Wlewam cienkim strumieniem czekoladę, miksując na najniższych obrotach miksera. Słodzę, doprawiam wanilią i solą do smaku. Mieszam. Masę przelewam do tortownicy. Piekę 20 minut. Zmniejszam temperaturę do 150 stopni i piekę kolejne 20 minut. Zmniejszam temperaturę do 125 stopni i piekę 60 minut. Studzę w uchylonym piekarniku. Przekładam na kilka godzin do lodówki.