Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy można uznać za rozpoczęty :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11890
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16222
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11890
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16222
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5173
Składniki
Herbatniki rozkruszyć i utrzeć z masłem i roztopioną białą czekoladą. Tortownicę (22cm) wyłożyć pergaminem, nanieść masę herbatnikową, ugnieść i wstawić do schłodzenia do lodówki. Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, posiekaną czekoladą deserową, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną. Masę serową ułożyć w tortownicy. Na wierzch ułożyć owoce i zalać galaretką. Schłodzić w lodówce