Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest łatwy i szybki w wykonaniu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 226
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1557
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3496
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27805
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 226
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1557
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3496
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27805
Składniki
Składniki na tortownicę o śr. 24 cm. Dno należy wyłożyć papierem do pieczenia. Masło topimy w rondelku. Herbatniki kruszymy. Masło z pokruszonymi ciastkami łączymy. Wykładamy dno blachy i odkładamy w chłodne miejsce. Śmietankę należy ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder. Miksować na średnich obrotach. Na końcu wlać mleko kokosowe. Wymieszać mikserem. Do kubka wsypać żelatynę i zalać 100 ml. zimnej wody. Odstawić na 15 minut, aby napęczniała. Ja to zrobiłam, przed przystąpieniem zrobienia masy. Po 15-tu minutach garnuszek umieścić na kuchence i lekko podgrzewać. Nie można dopuścić do zagotowania. Wystudzoną żelatynę wlewamy małymi porcjami do białej masy. Całość wylewamy na spód z herbatników. Odstawiamy w chłodne miejsce na 4 godziny. Dekorujemy płatkami kokosowymi.