Do góry

Desery Przepis na:

Serowe rogaliki z czekoladowym budyniem

Serowe rogaliki z czekoladowym budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 317

Siedzisz i dumasz… a zjadłabym …masz ciągutki na słodkie… no jej muszę coś zjeść słodkiego bo zwariuje !! I tu przychodzę z pomocą ! Przedstawiam Wam przepis na serowe rogaliki z budyniem czekoladowym. Rogale są bardzo prste w przygotowaniu , tanie i smaczne ! Znikną szybciej niż się pojawią na talerzu ????

Składniki

  • 250 g margaryny ( u mnie Kasia)
  • 250 g mąki
  • 250 g sera białegO
  • 2 op.budyniu czekoladowego + 500 ml mleka + 2 łyżki cukRU
  • Cukier biały i trzcinowy do posypania
  • 1 białko
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. 400 ml mleka zagotuj wraz z cukrem. W pozostałym mleku rozprowadź proszek budyniowy. Dodaj do mleka i gotuj cały czas mieszając aż budyń zgęstnieje. Odstaw do ostudzenia

  2. 2. Składniki na ciastka zagnieć razem aż do uzyskania jędrnego ciasta. Całość ułóż w misce i schłodź przez 40 minut w lodówce

  3. 3. Ciasto podziel na 3 części. Ciasto rozwałkuj na okrąg. Podziel go na 16 trójkątów. Na szerszą część trójkątów nakładamy budyń – najlepiej za pomocą szprycy. I zwijamy w rogaliki – od szerszej strony ku weższej

  4. 4. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki smarujemy rozbełtanym białkiem i posypujemy cukrem

  5. 5. Rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra-dół) przez około 20-25 minut – do momentu aż nabiorą złotego odcienia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń