Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna propozycja dania z wykorzystaniem śledzi. Doskonała jako przystawka, atrakcyjnie wygląda na stole. Śledziki po japońsku.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25096
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25096
Składniki
Do miseczki wrzucam drobno pokrojone ogórki, posiekaną cebulę i groszek. Dodaję też majonez i wszystko dobrze mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem. Przekładam na talerz tworząc z sałatki płaską warstwę.
Płaty śledziowe kroję wzdłuż na pół, w ten sposób z każdego płata otrzymuję dwa długie paseczki. Jajka przecinam na pół. Każdą połówkę owijam paseczkiem śledzika i układam na talerzu z sałatką. Dekoruję majonezem i listkiem bazylii – można też wykorzystać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Smacznego!!!