Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna propozycja dania z wykorzystaniem śledzi. Doskonała jako przystawka, atrakcyjnie wygląda na stole. Śledziki po japońsku.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 300
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 439
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 823
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 300
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 439
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 823
Składniki
Do miseczki wrzucam drobno pokrojone ogórki, posiekaną cebulę i groszek. Dodaję też majonez i wszystko dobrze mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem. Przekładam na talerz tworząc z sałatki płaską warstwę.
Płaty śledziowe kroję wzdłuż na pół, w ten sposób z każdego płata otrzymuję dwa długie paseczki. Jajka przecinam na pół. Każdą połówkę owijam paseczkiem śledzika i układam na talerzu z sałatką. Dekoruję majonezem i listkiem bazylii – można też wykorzystać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Smacznego!!!