Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią, podane w ten sposób skradną nie jedno wybredne podniebienie. Marynowana papryka i rodzynki nadają bardzo ciekawy smak.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 41
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 26
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 123
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 128
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 41
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 26
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 123
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 128
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Śledzie pokrój na mniejsze kawałki. Cebule obierz i pokrój w piórka, zeszklij na patelni. Paprykę pokrój w kostkę. Ketchup połącz z olejem, dodaj pokrojone warzywa i odcedzone rodzynki. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Warstwami w naczyniu układaj kolejno śledzie, warzywa- do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Danie przechowujemy w lodówce, najlepiej kilka dni- żeby smaki się przegryzły.