Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią, podane w ten sposób skradną nie jedno wybredne podniebienie. Marynowana papryka i rodzynki nadają bardzo ciekawy smak.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 50
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 666
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 454
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 122
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 50
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 666
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 454
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 122
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Śledzie pokrój na mniejsze kawałki. Cebule obierz i pokrój w piórka, zeszklij na patelni. Paprykę pokrój w kostkę. Ketchup połącz z olejem, dodaj pokrojone warzywa i odcedzone rodzynki. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Warstwami w naczyniu układaj kolejno śledzie, warzywa- do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Danie przechowujemy w lodówce, najlepiej kilka dni- żeby smaki się przegryzły.