Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią, podane w ten sposób skradną nie jedno wybredne podniebienie. Marynowana papryka i rodzynki nadają bardzo ciekawy smak.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 75
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 436
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40506
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 75
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 436
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40506
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Śledzie pokrój na mniejsze kawałki. Cebule obierz i pokrój w piórka, zeszklij na patelni. Paprykę pokrój w kostkę. Ketchup połącz z olejem, dodaj pokrojone warzywa i odcedzone rodzynki. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Warstwami w naczyniu układaj kolejno śledzie, warzywa- do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Danie przechowujemy w lodówce, najlepiej kilka dni- żeby smaki się przegryzły.