Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią, podane w ten sposób skradną nie jedno wybredne podniebienie. Marynowana papryka i rodzynki nadają bardzo ciekawy smak.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84902
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2207
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9784
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3536
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6888
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84902
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2207
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9784
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3536
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6888
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Śledzie pokrój na mniejsze kawałki. Cebule obierz i pokrój w piórka, zeszklij na patelni. Paprykę pokrój w kostkę. Ketchup połącz z olejem, dodaj pokrojone warzywa i odcedzone rodzynki. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Warstwami w naczyniu układaj kolejno śledzie, warzywa- do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinny być warzywa. Danie przechowujemy w lodówce, najlepiej kilka dni- żeby smaki się przegryzły.