Do góry

Desery Przepis na:

Ślimaki z rodzynkami

Ślimaki z rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Ślimaki z rodzynkami"

Składniki

  • 500 g ciasta francuskiego
  • 50 g rodzynków
  • 1 łyżka mielonego cynamonu
  • 4 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • miód do posmarowania
  • mąka na stolnicę
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na placek o grubości ok. 3 mm. Wymieszaj cynamon z cukrem, cukrem waniliowym i rodzynkami, i posyp tą mieszanką ciasto. Mocno zwiń je w roladę i pokrój w plastry o szerokości ok. dwóch centymetrów.

  2. Rozłóż krążki na blasze, posmaruj rozbełtanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut. Kiedy się upieką, posmaruj rozgrzanym, ciekłym miodem.

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń