Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos grzybowy

Sos grzybowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 415

Dodano:

Odsłon: 11761

Pyszny sos grzybowy, który jest wspaniałym dodatkiem do mięs i nie tylko.

Składniki

  • 150 g grzybów leśnych
  • mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 lyżka oliwy
  • 200 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno kroimy, szklimy na maśle z oliwą. Dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby(małe można wrzucić w całości lub przecięte na pół). Chwilę podsmażamy, dodajemy sól, pieprz i dusimy około 15 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy np jako dodatek do mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń