Do góry

Dodatki Przepis na:

sos tatarski…

sos tatarski…

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 15232

Dodano:

Odsłon: 39269

na sos tatarski jest mnóstwo przepisów; od czasu do czasu robię przeróżne wersje, ale najbardziej smakuje mi klasyczna wersja sosu z „Kuchni Polskiej”.

Składniki

  • 4-5 ogórki konserwowe
  • 6 marynowanych grzybów (ja zazwyczaj daję leśne)
  • 2 jajka ugotowane majonez
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżeczki jogurtu
  • sól pieprz
  • sok z cytryny
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki, grzyby i białka jajek bardzo drobno siekamy. Żółtka rozcieramy z łyżką majonezu na jednolitą masę.

  2. Łączymy razem, dodajemy chrzan, resztę majonezu i jogurt (tyle aby skleić składniki sosu) sól, pieprz, odrobina soku z cytryny, Wszystko razem mieszamy. Przechowujemy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń