Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna Carbonara, polecam bardzo ;)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Składniki
Boczek obrać ze skóry i pokroić na małą kosteczkę. Przełożyć na patelnie i podsmażyć.
W między czasie obrać cebulę i skroić ją w pióra. Gdy boczek będzie już gotowy przełożyć go do miseczki (bez tłuszczu) a na patelnię przełożyć cebulę i ją usmażyć. Następnie do cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
W miseczce rozmieszać żółtka z 150 ml kremówki i połową startego sera, odłożyć.
Na patelnię wylać resztę kremówki i dodać podsmażony boczek, całość dusić przez około 5 minut.
Następnie dodać roztrzepane z kremówką i serem żółtka, przyprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i dusić do czasu zgęstnienia sosu.
Makaron typu spaghetti ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Sos połączyć z makaronem, dokładnie wymieszać i podgrzać.
Gotowe danie posypać startym serem.